Photon Energy podepsala 20letý PPA kontrakt se společností FORVIA Clarion Hungary na 13,5 GWh

  • Na základě fyzické PPA smlouvy o nákupu čisté energie Photon Energy navrhne, postaví a bude následně provozovat solární fotovoltaickou (FV) elektrárnu o výkonu 630 kWp, která by měla během smluvního období vyrobit 13,5 GWh elektřiny. 

  • Společnost Clarion Hungary, dceřiná společnost globálního lídra v oblasti automobilových technologií FORVIA, bude po dokončení elektrárny 100% odběratelem vyrobené energie.

  • Toto řešení na klíč podpoří ambiciózní cíl společnosti FORVIA, která se v rámci partnerství s Engie-Impact zavázala do svého podnikání zavádět FV instalace v místě spotřeby a dlouhodobě tak v globálním měřítku snižovat uhlíkovou stopu, respektive náklady na energii.

 

Amsterdam/Budapešť – 30. ledna 2024 – Společnost Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) (dále jen "Photon Energy Group" nebo "společnost") oznámila, že Photon New Energy Alfa Kft., maďarská dceřiná společnost skupiny, podepsala se společností FORVIA Clarion Hungary, dceřinou společností globálního lídra automobilového průmyslu FORVIA, PPA (tzv. Power Purchase Agreement – smlouva o dlouhodobém nákupu elektrické energie) kontrakt na 20 let, v jehož rámci v odběrném místě zákazníka postaví a bude provozovat solární FV elektrárnu  o výkonu přibližně 630 kWp.

„Opravdu nás těší, že se nám podařilo podepsat tento PPA kontrakt s globálním lídrem automobilového průmyslu. Kontrakt představuje pro Photon Energy další milník, který dále posiluje naši pozici na maďarském trhu a rozšiřuje naši nabídku pro komerční a průmyslový sektor. Jsme přesvědčeni, že naše řešení dodávek čisté energie na klíč prostřednictvím fyzické PPA smlouvy podpoří společnost FORVIA v jejím ambiciózním cíli snížit svou uhlíkovou stopu a zároveň v dlouhodobém horizontu výrazně snížit náklady na energii. Tento projekt skutečně odstartoval naše ambice stát se předním poskytovatelem fyzických PPA smluv pro komerční a průmyslové odběratele energie v regionu střední a východní Evropy. Naše dynamicky se rozvíjející portfolio projektů odráží rostoucí poptávku korporátního sektoru po řešení obnovitelné energie na klíč. Vzhledem k našim 15letým zkušenostem ve fotovoltaice a schopnostem na trhu s energiemi, jsme připraveni taková řešení nabídnout,” řekl Georg Hotar, generální ředitel Photon Energy Group.  

Společnost FORVIA využívá v rámci globálního partnerství s Engie-Impact při zavádění solárních FV elektráren v odběrných místech svých podniků jak model PPA, tak PV-as-a-Service (tzv. fotovoltaika jako služba). Photon Energy, která se v rámci partnerství působí jako místní developer, navrhla pro FORVIA Clarion Hungary optimální řešení, díky němuž bude podnik po dokončení elektrárny odebírat 100 % vyrobené energie.

Na základě této PPA smlouvy bude Photon Energy působit jako develope, instalátor i provozovatel elektrárny. Zařízení bude postaveno v areálu výrobního závodu společnosti FORVIA Clarion Hungary Kft. v obci Nagykáta, asi 80 km jihovýchodně od Budapešti.  

Photon Energy maximalizuje instalovaný výkon elektrárny díky montáži konstrukce s orientací východ-západ, díky které elektrárna potenciálně pokryje přibližně 20 % roční spotřeby elektrické energie tohoto závodu. Elektrárna bude vybavena 1236 monofaciálními moduly, které po dobu trvání kontraktu vyrobí přibližně 13,5 GWh energie. FORVIA Clarion Hungary by tak měla snížit své emise CO2 o 3670 metrických tun.

V rámci vlastního portfolia solárních FV elektráren Photon Energy v současné době v Maďarsku vlastní a provozuje celkovou výrobní kapacitu 51,8 MWp a poskytuje O&M služby (provoz a údržba) pro elektrárny s celkovou kapacitu přesahující 180 MWp.  

 

Kontakt pro média

 

Martin Kyslý
Head of Marketing and Corporate Communications
Tel. +420 774 810 670
E-mail: martin.kysly@photonenergy.com

 

Kontakt pro investory

 

Joanna Rzesiewska
Investor Relations Manager
Tel. +420 777 486 464
E-mail: joanna.rzesiewska@photonenergy.com

 

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.