Photon Energy uvedla do provozu další solární elektrárnu v Rumunsku

  • Společnost dokončila a připojila k síti další elektrárnu – tentokrát o výrobní kapacitě 3,9 MWp poblíž obce Făget v župě Timis.

  • Celková roční výroba elektrárny má činit přibližně 5,8 GWh, což odpovídá očekávaným tržbám ve výši přibližně 13,5 milionů korun v roce 2024 na základě současných forwardových cen elektřiny v základním zatížení v Rumunsku.

  • V první polovině roku uvede společnost na svém rumunském trhu do provozu další čtyři elektrárny s celkovým výkonem 16,9 MWp.

Amsterdam/Bukurešť – 10. ledna 2024 – Společnost Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) (dále jen "Photon Energy Group" nebo "společnost") oznámila, že Photon Energy Engineering Romania S.R.L. – rumunská dceřiná společnost skupiny, která se zabývá inženýrskými, dodavatelskými a stavebními službami (EPC) v oblasti fotovoltaiky – dokončila a připojila k síti další fotovoltaickou (FV) elektrárnu v Rumunsku. Elektrárna má výrobní kapacitu 3,9 MWp. 

„Jsme nadšeni, že se portfolio našich vlastních elektráren v Rumunsku rozrostlo o dalších 3,9 MWp,“ uvedl Georg Hotar, generální ředitel Photon Energy Group. „Tento nejnovější přírůstek završuje rozšíření našeho portfolia v Rumunsku za rok 2023 na celkem devět elektráren s celkovým instalovaným výkonem 35,4 MWp, přičemž další čtyři elektrárny o celkovém instalovaném výkonu 16,9 MWp uvedeme do provozu v následujících měsících letošního roku. Díky kvalitnímu portfoliu projektů, a zároveň dynamickému růstu rumunského trhu, se těšíme na náš další růst a nové příležitosti v roce 2024."

Očekává se, že celková roční výroba elektrárny bude přibližně 5,8 GWh. Vysoce účinné bifaciální fotovoltaické moduly montované na jednoosých trackerech budou dodávat čistou energii do sítě spravované společností E-Distribuție Banat. Vyrobená elektřina se bude prodávat na trhu s energií – bez jakékoli státní podpory nebo smlouvy PPA o nákupu elektřiny s konkrétním odběratelem.

Elektrárna má v roce 2024 vygenerovat výnosy ve výši 13,5 milionů korun, což je odhad společnosti, který vychází ze současných rumunských forwardových cen elektřiny v základním zatížení.
ro-map-faget.png (50 KB)

Elektrárna se nachází v blízkosti obce Făget (župa Timiș), rozkládá se na 6,6 hektarech půdy a je vybavena celkem 7 280 FV moduly. Elektrárnu vlastní a provozuje k tomu účelu zřízená společnost, která je plně ve vlastnictví skupiny Photon Energy Group.

Portfolio vlastních elektráren společnosti nyní zahrnuje 97 solárních elektráren s celkovým instalovaným výkonem 127,3 MWp. 

Společnost má v současnosti ve fází developmentu velké solární PV projekty s kombinovanou kapacitou přes 1,2 GWp v Austrálii a na klíčových trzích CEE, včetně asi 220 MWp v Rumunsku, z nichž celkem 16,9 MWp je v pokročilé fázi výstavby.  

Photon Energy poskytuje na rumunském trhu řadu služeb v oblasti fotovoltaiky, od developmentu, návrhu a výstavby velkých zdrojů, až po provoz a údržbu FV aktiv; provozuje velkoobchod s výběrovými FV komponenty a nabízí energetická řešení na klíč pro firmy i instituce. faget-02-0124-20-ret-hd.jpg (872 KB)

Solární fotovoltaická elektrárna Făget o výkonu 3,9 MWp | Zdroj: Photon Energy Group 

Kontakt pro média

Martin Kysly
Head of Marketing and Corporate Communications
Tel. +420 774 810 670
E-mail: martin.kysly@photonenergy.com

Kontakt pro investory

Joanna Rzesiewska
Investor Relations Manager
Tel. +420 777 486 464
E-Mail:  joanna.rzesiewska@photonenergy.com

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.