Photon Energy Group oznámila prodej projektu a partnerství s INWE Group

  • Photon Energy Group prodala práva na development fotovoltaického (FV) projektu v polském Złoczewě (2,3 MW AC) společnosti PM PV 7, spadající pod INWE Group.

  • V rámci partnerství poskytne Photon Energy Group kupujícímu své developerské služby až do fáze stavební připravenosti projektu, která se očekává do 2. čtvrtletí 2024.

  • Photon Energy Group a INWE Group jsou v pokročilé fázi jednání o komplexním partnerství pro prodej a rozvoj malých a středně velkých fotovoltaických projektů Photon Energy Group v Polsku s celkovou kapacitou až 11,5 MW AC.

Amsterdam/Varšava – 25. ledna 2024 – Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) (dále jen „Photon Energy Group“, „společnost“ nebo „prodávající“), přední mezinárodní poskytovatel služeb v oblasti obnovitelných zdrojů energie, nedávno oznámila podpis prodejní a developerské smlouvy se společností PM PV 7 Sp. z o.o. (dále jen "kupující"), dceřinou společností INWE Group. Kupující je stávajícím klientem Photon Energy Group, která mu poskytuje O&M služby v rámci jeho portfolia FV elektráren na polském trhu. 

Transakce byla uzavřena na konci prosince 2023. Zahrnuje prodej práv Photon Energy Group k FV projektu Złoczew o kapacitě 2,3 MW AC a též ujednání o dalším developmentu tohoto projektu, s cílem uvést jej do fáze stavební připravenosti do 2. čtvrtletí 2024.

Photon Energy Group a INWE Group jsou také v pokročilé fázi jednání o komplexní smlouvě o prodeji a finálním developmentu portfolia malých a středních FV projektů Photon Energy Group s celkovou kapacitou až 11,5 MW AC. Společnost má v plánu uvést tyto projekty do fáze stavební připravenosti do konce roku 2024. Photon Energy Group již dříve oznámila svůj záměr prodat své polské FV projekty s již zajištěnou kapacitou pro připojení k síti.

 

„Prodej projektu Złoczew a naše pokročilá jednání se skupinou INWE týkající se více než 11,5 MW AC našich polských projektů, demonstruje výhody integrovaného obchodního modelu společnosti. Co odstartovaly O&M služby pro již provozované FV elektrárny INWE Group naší Photon Energy Operations Polska, se rozrůstá v komplexnější partnerství,“ řekl Georg Hotar, CEO Photon Energy Group. „Těší nás, že jsme v INWE Group našli partnera, který chápe náš na polském trhu neobvyklý přístup k rozvoji FV projektů na jednoosých trackerech. Jsme plně odhodláni úzce spolupracovat se skupinou INWE Group na tom, abychom do jejího portfolia přidali nejvýkonnější FV elektrárny, a to jak z hlediska výroby elektřiny, tak z hlediska finanční návratnosti na polském trhu.“

„Akvizice projektu Złoczew je plně v souladu s naší strategií dále rozšiřovat investice INWE do polského sektoru obnovitelných zdrojů energie,“ řekl Paweł Mazur, člen představenstva INWE Group. „Se společností Photon Energy Group jsme zahájili spolupráci na začátku roku 2023, kdy začala poskytovat profesionální O&M služby pro naše FV elektrárny. Dnes víme, že naše organizace sdílejí stejnou dlouhodobou vizi vysoce kvalitního rozvoje a provozu FV aktiv. Akvizicí projektu Złoczew vstupujeme do strategické spolupráce s Photon Energy Group v oblasti projektů ve finální fázi, od nichž očekáváme, že našim investorům přinesou atraktivní výnosy založené na hodnotnější výrobě elektřiny dosažené jednoosými trackery.“

 

map-of-europe-pl-zloczew.png (80 KB)
Lokalita projektu je Złoczew, Lodžské vojvodství. Má všechna povolení, bude postaven na jednoosých trackerech a připojen k síti vysokého napětí PGE Dystrybucja. Cílem developerských služeb skupiny Photon Energy Group je dodat finální projektová povolení v souladu s preferovanými technickými parametry INWE.

O INWE – www.inwe.pl

INWE Group je polská investiční společnost, která se od roku 2013 specializuje na projekty v oblasti obnovitelných zdrojů energie a nemovitostí. Aktivity skupiny jsou v souladu s národní energetickou transformací, která je nezbytná pro ochranu životního prostředí a zlepšení kvality života. Projekty INWE přispívají ke snižování emisí skleníkových plynů a zlepšování energetické účinnosti v zemi.

Do konce roku 2023 společnosti skupiny realizovaly projekty v hodnotě více než 400 milionů PLN (2,27 miliard Kč). To je možné díky přístupu založenému na důvěře a dlouhodobém partnerství. Investoři, kteří se podílejí na energetické transformaci společně s INWE, mají možnost připojit se ke společnostem zvláštního určení spravovaným skupinou a stát se partnery. Mezi akcionáře patří jak fyzické osoby, tak podnikatelé, pro které je nabídka INWE ideálním způsobem, jak diverzifikovat své investiční portfolio a dosáhnout stabilní a udržitelné návratnosti investic.

Kontakt pro média

Martin Kysly
Head of Marketing and Corporate Communications
Tel. +420 774 810 670
E-mail: martin.kysly@photonenergy.com

Kontakt pro investory

Joanna Rzesiewska
Investor Relations Manager
Tel. +420 777 486 464
E-mail: joanna.rzesiewska@photonenergy.com 

Kontakt na INWE Group 

Paweł Mazur
Člen představenstva
Tel. +48 602 551 000 
E-mail: p.mazur@inwe.pl 

 

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.