Photon Energy uvedla v Rumunsku do provozu svou desátou FV elektrárnu

  • Nejnovější přírůstek s instalovaným výkonem 3,8 MWp se nachází ve městě Bocșa (župa Karaš-Severin) a rozšiřuje portfolio vlastních elektráren společnosti (tzv. IPP – Independent Power Producer, nezávislý výrobce energie) v Rumunsku na 39,1 MWp.

  • Společnost se chystá v nadcházejících týdnech uvést do provozu další tři elektrárny v Rumunsku s celkovou výrobní kapacitou 12,4 MWp.

  • Globální portfolio vlastních elektráren společnosti nyní zahrnuje 98 solárních elektráren s celkovým instalovaným výkonem 131,1 MWp.

 

Amsterdam/Bukurešť/Praha – 1. února 2024 – Společnost Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) (dále jen "Photon Energy Group" nebo "společnost") oznámila, že Photon Energy Engineering Romania S.R.L. – rumunská dceřiná společnost skupiny, která se zabývá inženýrskými, dodavatelskými a stavebními službami (EPC) v oblasti fotovoltaiky – dokončila a připojila k síti svou 10. fotovoltaickou (FV) elektrárnu v Rumunsku. Elektrárna má výrobní kapacitu 3,8 MWp.

„Těší nás, že můžeme oznámit úspěšné uvedení naší 10. fotovoltaické elektrárny v Rumunsku do provozu; je to významný milník pro naše aktivity na našem klíčovém trhu,“ řekl Georg Hotar, generální ředitel Photon Energy Group. „Elektrárna Bocșa rozšiřuje portfolio našich vlastních elektráren v Rumunsku na 39,1 MWp a globálně na všech našich trzích na 131,1 MWp.“

Celková roční výroba nové elektrárny se očekává kolem 5,9 GWh. Vysoce účinné bifaciální FV moduly montované na jednoosých trackerech budou dodávat čistou energii do sítě spravované společností E-Distribuție Banat.

Vyrobená elektřina se bude prodávat na trhu s energií – bez jakékoli státní podpory nebo PPA (tzv. Power Purchase Agreement – smlouva o dlouhodobém nákupu elektrické energie) kontraktu s konkrétním odběratelem.

Společnost očekává, že elektrárny v roce 2024 vygenerují tržby ve výši přibližně 12,2 milionů korun, což je odhad společnosti, který vychází ze současných rumunských forwardových cen elektřiny v základním zatížení.

ro-map-bocsa.png (85 KB)

Elektrárna se nachází v blízkosti města Bocșa (župa Karaš-Severin), rozkládá se na 5,6 hektarech půdy a je vybavena celkem 6 160 FV moduly. Elektrárnu vlastní a provozuje k tomu účelu zřízená společnost, která je plně ve vlastnictví skupiny Photon Energy Group. Portfolio vlastních elektráren společnosti nyní zahrnuje 98 solárních elektráren s celkovým instalovaným výkonem 131,1 MWp. 

Společnost má v současnosti ve fází developmentu velké solární FV projekty s kombinovanou kapacitou přes 1,2 GWp v Austrálii a na klíčových trzích CEE, včetně asi 220 MWp v Rumunsku, z nichž celkem 12,4 MWp je v pokročilé fázi výstavby. 

Photon Energy poskytuje na rumunském trhu řadu služeb v oblasti fotovoltaiky, od developmentu, návrhu a výstavby velkých zdrojů, až po provoz a údržbu FV aktiv; provozuje velkoobchod s výběrovými FV komponenty a nabízí energetická řešení na klíč pro firmy i instituce.

bocsa-0124-19-hd.jpg (937 KB)Bocșa: Solární fotovoltaická elektrárna o výkonu 3,8 MWp (1) | Zdroj: Photon Energy Group

photon-energy-pv-power-plant-bocsa-2.jpg (873 KB)Bocșa: Solární fotovoltaická elektrárna o výkonu 3,8 MWp (2) | Zdroj: Photon Energy Group



Kontakt pro média

Martin Kyslý
Head of Marketing and Corporate Communications
Tel. +420 774 810 670
E-mail: martin.kysly@photonenergy.com

 

Kontakt pro investory

Joanna Rzesiewska
Investor Relations Manager
Tel. +420 777 486 464
E-mail: joanna.rzesiewska@photonenergy.com

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.