Akcie skupiny Photon Energy Group získaly od mBank doporučení „koupit“

  • Akcie skupiny Photon Energy získaly od analytické společnosti bankovní skupiny mBank doporučení „koupit“ s cílovou cenou 97,00 Kč (18,54 PLN, 4,09 EUR) za akcii. mBank je čtvrtou největší univerzální bankovní skupinou v Polsku a dceřinou společností německé Commerzbank AG.
  • Analytici mBank vyzdvihují působivé výsledky společnosti, vertikální integraci, geografickou diverzifikaci a zaměření na minimalizaci kapitálového propojení u vlastních fotovoltaických elektráren. Analytici se domnívají, že skupina Photon Energy má ideální pozici pro využití rychle rostoucí poptávky po energetických službách způsobené celosvětovým přechodem na obnovitelné zdroje energie.
  • mBank je vedle společností IPOPEMA, Wood&Co. a AlsterResearch čtvrtou analytickou společností, která se zabývá akciemi společnosti.

Amsterdam – 29. května 2023 – Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) (dále jen „Photon Energy“, „Photon Energy Group“ nebo „společnost“) oznamuje, že její akcie dostaly od analytické společnosti bankovní skupiny mBank doporučení „koupit“. mBank je čtvrtou největší univerzální bankovní skupinou v Polsku a dceřinou společností německé Commerzbank AG. Analytici jsou optimističtí, pokud jde o výhled růstu společnosti, a na úvod doporučují nákup, přičemž cílovou cenu jejích akcií stanovili na 97,00 Kč (18,54 PLN, 4,09 EUR).

„Působivé výsledky, vertikální integrace, geografická diverzifikace a zaměření na minimalizaci kapitálového propojení u konkrétních projektů jsou hlavními přednostmi společnosti Photon Energy,“ zdůrazňuje mBank.     

Podle mBank „má společnost Photon Energy ideální pozici pro využití rychle rostoucí poptávky po energetických službách (agregace OZE, vyrovnávání, ESCO/řešení u uživatele (BTM)), která je způsobena celosvětovým přechodem na obnovitelné zdroje energie. Akvizicí společnosti Lerta v listopadu 2022 se navíc společnost stala předním agregátorem DSR na polském kapacitním trhu s potenciálem příjmů až 40 milionů eur během tří let a potenciálem expandovat i mimo Polsko.“

„Chceme také zdůraznit příležitosti v oblasti čistých technologií, které jsou součástí investičního profilu společnosti Photon Energy (sanace PFAS, technologie solární výroby elektřiny kombinované se skladováním od společnosti RayGen) a které mohou otevřít nové možnosti růstu a rozvoje, jakmile se prokáže jejich životaschopnost,“ dodává mBank.

mBank odhaduje, že i při konzervativních předpokladech, pokud jde o ceny elektřiny, může roční EBITDA skupiny Photon Energy vzrůst během tří let o 60 %.

Kromě mBank se akciemi skupiny Photon Energy zabývají také akcioví analytici společností IPOPEMA, Wood&Co. a AlsterResearch.

Shrnutí doporučení je k dispozici na webových stránkách skupiny Photon Energy v sekci Vztahy s investory.

mbank-summary.jpg (125 KB)

O skupině Photon Energy 

Skupina Photon Energy dodává řešení pro solární energii a úpravu vody po celém světě. Její služby v oblasti solární energie poskytuje společnost Photon Energy; od svého založení v roce 2008 společnost Photon Energy postavila a uvedla do provozu solární elektrárny s celkovým výkonem přes 130 MWp a ve svém vlastním portfoliu má elektrárny s celkovým výkonem 113,1 MWp. V současné době realizuje projekty s celkovým výkonem přes 940 MWp v Austrálii, Maďarsku, Polsku a Rumunsku a poskytuje služby provozu a údržby pro zařízení o více než 380 MWp po celém světě. Prostřednictvím své plně vlastněné dceřiné společnosti Lerta má skupina licence na obchod s elektřinou v Polsku, České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Srbsku. Lerta je třetím největším poskytovatelem služeb DSR pro polského provozovatele přenosové soustavy s nasmlouvanou kapacitou 134 MW na rok 2023 a prostřednictvím své virtuální elektrárny (VPP) sdružuje výrobce a spotřebitele energie s celkovým výkonem téměř 300 MW. Další významnou oblastí podnikání skupiny je společnost Photon Water poskytující řešení pro čistou vodu, včetně služeb v oblasti úpravy a sanace, jakož i rozvoje a správy studní a dalších vodních zdrojů. Photon Energy N.V., holdingová společnost skupiny Photon Energy, je kotována na burzách cenných papírů ve Varšavě, Praze a Frankfurtu a rovněž na přední německé online obchodní platformě XETRA. Skupina Photon Energy sídlí v Amsterdamu a má pobočky po celé Evropě a v Austrálii.

Kontakt pro média

Martin Kysly
Head of Marketing and Corporate Communications
Tel. +420 774 810 670
E-mail: martin.kysly@photonenergy.com

Kontakt pro investory

Emeline Parry
Investor Relations and Sustainability Manager
Tel. +420 702 206 574
E-mail: emeline.parry@photonenergy.com

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.